Binden fazla işletme sergiye kaydolun ve birbirleriyle iş fırsatları arayın!Sino -rus fuarının stantında "Biri bulmak zor"

[Global Times muhabiri Bai Yunyi Zhang Yilian] 16 Mayıs’ta sabah 4’te Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in özel düzlemi Pekin’e geldi ve Çin’e iki günlük bir devlet ziyaretine başladı.Kremlin tarafından yayınlanan önceki habere göre Putin, Harbin’i ziyaret edecek ve sekizinci Çin -Rusya Expo’nun açılış törenine katılacak.Bu yıl -Russia Expo, Çin’in 75. yıldönümü kutlamalarından biridir. Çin -Rusya ekonomik ve ticaret ilişkileri coşkusunu vurgulamak.
Sekizinci Çin -Russia Expo, 16-21 Mayıs tarihleri ​​arasında Harbin’de yapıldı.(Görsel Çin)
Çıplak gözle yeni değişiklikler görülebilir
Suifenhe Orta Hızlı Otomobil İthalat ve İhracat A.Ş., Ltd.’nin genel müdürü Chen, bu gün Çin -Rusya Expo’nun katılımcılarından biri.”Salgından önceki yıllarda, bu yıl konferansa katılan şirketler çıplak gözle görülebilir.” Bu yıl Çin -Rusya Expo “Biri bulmak zor” olarak tanımlanabilir ve Rusya pazarını açmaya çalışan şirketler bile “kiralık yüksek fiyatlar” var.Diyerek şöyle devam etti: “Bu günlerde Harbin’de birçok Rus ve Rus şirketi de var ve sokaklar ve sokaklar her yerde. Benim hislerim, şimdi Rusya’daki çeşitli endüstrilerde, hevesle Çin ürünleri ve Çinli ortaklar arıyorlar.”
Ticaret Bakanlığı’ndan sorumlu ilgili kişi, şu andan itibaren sekizinci Çin -Rusya fuarında 1.400’den fazla işletmenin 44 ülke ve bölgeye sahip olduğunu, 21 eyalet, bölgenin, şehir ve şehirlerin sergi için kaydolduğunu söyledi.Rus kıyı grubu hükümeti, sınır bölgesinden 50’den fazla girişimcinin Harbin’de düzenlenen sekizinci Rus -China Exposuna balık ürünleri, bal, şeker vb.
Rusya’dan çikolata ve süt ürünleri Çinli tüketiciler tarafından seviliyor.Rusya’nın önde gelen şirketi Youxin Trading (Shanghai) Co., Ltd.’nin genel müdürü Banov, Global Times muhabirine Expo ve Çin şirketlerinde daha fazla işlem ve işbirliğine ulaşmayı dört gözle beklediğini söyledi.Şu anda, Youxin ürünleri Çin’de 200’den fazla zincir süpermarkete girdi ve aynı zamanda 150’den fazla Çinli bayiye yaklaşıyorlar.Daha geniş bir Çin pazarı açmak ve satışları artırmak için şirket hala Çin E -ticaret platformu ile çalışıyor.
Banov, “Çin pazarına girdikten sonra, Çin -Europe trenlerinde bazı kara taşımacılığı, Suifenhe, Zhengzhou ve Lanzhou şu anda Çin’in tedarik zincirinin verimliliğini ve rahatlığını hissetmemize izin verdi. Lotus Covisatic Marka Çikolatası Rusya’nın BD.”Çinli tüketicilerin gıda kalitesi ve güvenliğinin sürekli iyileştirilmesi için gereksinimlerini karşılamak için, her yıl 100’den fazla ürün özellikle Çin pazarını hedeflemektedir. Çin pazarının dönüşümüne uyum sağlamak için çok çalışmayı ve Güncel iyi zaman. “Banov Essence dedi
Çin -Rusya fuarının “sıcak”, son yıllarda Çin -Rusya ekonomik ve ticaret işbirliğinin hızlı gelişiminin özüdür.Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Çin ve Rusya arasındaki ikili malların ticaret hacmi, bir önceki yıla göre%26,3’lük bir artışla 240.1 milyar dolara ulaştı.Bunlar arasında Rusya, Çin’den 110.97 milyar ABD doları ithal etti ve yıllık%46.9 artışla.
Yeni “Altın”
Chen Gang’ın deneyimi de yukarıdaki sayıları doğrular.Salgından önce, Chen Gang esas olarak Çin, Çin -Rusya turizmi ve diğer alanlara ihracat yapan Rus tarımsal ürünleri ile uğraştı. ayrıca “yeni aşamaya” girdi, asfalt, sıvılaştırılmış doğal gaz ve diğer ürünler ithal ve ihracat.”Özellikle otomobiller ve enerji için, son iki yılda Çin -Rusya ticaretinin en sıcak bölgesi. “Cirom önceki yıllardan daha fazla.” “” “” ”
Fan Yeliang, son birkaç gün içinde Çin ve Rus ahşap ve mobilyalarının ithalatı ve ihracatıyla uğraşan Çinli bir iş adamı.Global Times muhabirine geçen yıl, Rusya’nın mobilya ihracatının iş hacminin “salgından dört veya beş veya beş” olduğunu ve Rusya’dan ithal edilen işin “en azından biraz” olduğunu söyledi.
Ateşli pazar altında, Rusya ile ticaret de birçok yeni “altın acele” içine döküldü.Fan Yeliang, gazetecilere Rusya ile ilgili işin çoğunun Kuzeydoğu Çin olduğunu söyledi.”Şimdi Rusya’nın çok sayıda piyasa boşluğu var.”
Chen Gang, araba işinde, “Çin’in yeni arabaları ve ikinci otomobilleri son yıllarda Rusya’da çok iyi sattı. Özellikle Changan, Geely, Great Wall ve Chery markaları yüksek derecede açıklanabilir Pahalı ve satıldı. ve bu alandaki yerel çalışmanın verimliliği de iyileşti.
Çapraz yerleşim ve altyapı
Çinli işadamları açısından, Çin -Rusya ekonomik ve ticaret ilişkilerinin geleceğinde çözülecek birkaç önemli zorluk var.Birincisi, çapraz -border yerleşiminin daha uygun olması gerektiğidir.Fan Yeliang ve Chen Gang, Global Times gazetecilerine, son iki veya üç ay içinde, Rus işlerine sahip birçok Çinli özel işletmenin, bu fenomenden önce veya uzlaştıklarında sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. şüphesiz küçük işletmelerin maliyetini ve nakit akış baskısını artıracaktır.Çin ve Rusya’nın her ödeme uzlaşma sisteminin yerleştirilmesini hızlandırabileceğini umuyorlar.
İkincisi, Rus Uzak Doğu’nun altyapı seviyesinin daha da geliştirilmesi gerekiyor.Rus mallarını yüklemeyi ve boşaltmayı reddeden birçok Avrupa ülkesi nedeniyle, Rusya’nın Baltık Denizi’ndeki St. Petersburg’daki limandaki yükü, Rusya’nın Pasifik’teki çok sayıda ekonomik işbirliği ile birleşti. Deniz Taşımacılığı İşi İthal ve İhracat.Chen Gang’a göre, Vladivostok limanı aşırı yüklendi ve verim hacmi bir darboğazla karşılaştı. Uzak Doğu’daki altyapı inşaatı alanında daha fazla işbirliği. ”
Wang Xiaoquan -Sekreter -Günü Doğu Avrupa’nın Doğu Avrupa Derneği genelinde Çin, Global Times muhabirine Sino -Rus ekonomisinin benzersiz bir tamamlayıcılığına sahip olduğunu ve Çin’in Rusya ile işbirliği yapabilecek en büyük ekonomi olduğunu söyledi.”Doğuya dönme” stratejisini teşvik etmenin mevcut ihtiyaçlarına dayanarak, Rusya Çin pazarına daha fazla dikkat edecek ve Çin ile entegre işbirliğini kapsamlı bir şekilde teşvik edecek.
Rapor/Geribildirim
Back To Top