ABD hükümeti, halkın yüksek sıcaklıktaki havaya tepki vermesine yardımcı olmak için sağlık planını başlattı

Orijinal Başlık: ABD hükümeti, halkın yüksek sıcaklıktaki hava koşullarına yanıt vermesine yardımcı olmak için sağlık planını başlattı
Xinhua Haber Ajansı, Washington, 22 Nisan. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi gibi devlet kurumları, 22’de “Yüksek Sıcaklık ve Sağlık Girişimi” planının, halkın neden olduğu sağlık riskleri nedeniyle yüksek sıcaklık havasından kaçınmasına yardımcı olmak için başlatıldığını açıkladı. yüksek sıcaklık ortamlarına maruz kaldığında.
ABD 22. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan haber bültenine göre, ajans bu yeni girişimi başlatmak için Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi ve Ulusal Meteoroloji İdaresi ile işbirliği yaptı.Bu girişim esas olarak halkın kendilerini korumak ve yüksek sıcaklık ile başa çıkmak, yani serin tutmak, suyu korumak ve semptomları anlamak için aktif olarak önlemler almasına yardımcı olmak için üç önlem kullanır.
Her şeyden önce, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, bu araç bir ABD’de 7 günlük bir ısı tahmini sağlayabilir. izleyici için referans.Araç, belirli alanlardaki farklı termal risklere atıfta bulunmak için 5 seviye kullanır ve yerel ve yargı yetkisi, öngörülen seviyeye göre yanıt ölçümlerini formüle edebilir.
İkincisi, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, sıradan insanlar için oluşturulan bir araç olan bir “Termal Risk Enstrüman Paneli” geliştirmiştir. Kişiselleştirilmiş yerel termal risk tahmini ve karşılık gelen koruma referansı almak için yerleri ve yerel hava kalitesi endeksi gibi diğer veriler.
Buna ek olarak, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, doktorların sıcaklık arttığında risklerin güvenliğini daha iyi garanti etmelerine yardımcı olmak için son zamanlarda klinik kılavuzları formüle etmiştir.
ABD Hastalık Kontrol Merkezi Direktörü Mandy Cohen, yüksek sıcaklığın fiziksel sağlığı etkileyebileceğini, ancak sıcaklıkla ilgili yüksek hastalıkların ve ölümlerin aslında önlenebileceğini söyledi.”Halkın yüksek sıcaklık havalarında güvenliği sağlamak için basit adımlar atmasına yardımcı olmak için yüksek sıcaklık ve sağlık hakkında bu yeni araçları ve yönergeleri yayınladı.”
Yüksek sıcaklıklı hava olayları gittikçe daha sık hale geliyor.İstatistiklere göre, 2023’te Amerikalıların üçte ikisinden fazlası ısı dalgası alarmı aldı.ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan yakın tarihli bir rapora göre, 2023’te ABD, yüksek sıcaklık havalarında yüksek sıcaklık havalarında çok sayıda insana ve acil tıbbi tedaviye giden insan sayısına sahiptir. Yüksek sıcaklık ile ilişkili hastalıklar yüksek kalacaktır ve bu durum süresi önemli ölçüde gerilir.Temel hastalıkları olanlar için yüksek sıcaklık havası özellikle tehlikelidir.
Kaynak: Xinhuanet
Rapor/Geribildirim
Back To Top