Mbappe toži Paris Saint-Germain zaradi neizplačanih plač, primer je predan Uefi

Vprašanje plače med francoskim zvezdnikom Kylianom Mbappejem in Paris Saint-Germainom ostaja nerešeno. Po poročanju Le Monda je Mbappe Uefi in pravni komisiji Ligue 1 predložil primer za 55 milijonov evrov neizplačanih plač. Čeprav je Mbappe zapustil PSG in celo debitiral v Real Madridu, se je njegov plačni spor s Paris Saint-Germainom ni bilo rešeno.

Po poročanju medijev je Mbappe od Paris Saint-Germaina zahteval plačilo 55 milijonov evrov neizplačanih plač, vključno z eno tretjino od 36 milijonov evrov podpisnine, ki je bila prvotno načrtovana za plačilo februarja lani. Poleg tega je tu še tako imenovani “moralni bonus” in zadnji trije meseci njegove pogodbe s Paris Saint-Germainom Nogometni Dresi Prodajo. Že junija lani je Mbappejeva pravna ekipa Paris Saint-Germainu izdala ustrezno obvestilo, v katerem je od kluba zahtevala izpolnitev plačilnih obveznosti.

Da bi dodatno pospešil napredek primera, je Mbappe prek Francoske nogometne zveze predložil primer pravnemu odboru profesionalne nogometne lige in UEFA. Upoštevajte, da ima pravna komisija Ligue 1 disciplinsko pristojnost in če Paris Saint-Germain “igralcem ne izplača plač, ki si jih zaslužijo”, se lahko klub sooči s sankcijo prepovedi prestopa.

Poleg tega lahko UEFA Paris Saint-Germainu celo odvzame pravico do sodelovanja. V skladu s predpisi UEFA morajo klubi, ki sodelujejo v tekmovanjih UEFA, pred odobreno sezono predložiti dokaze, da dokažejo, da niso zamudili zapadlih plač. Zato bo Paris Saint-Germain zaradi neizpolnjevanja tega predpisa lahko prikrajšan za evropske kvalifikacije za sezono 2024-2025.

Paris Saint-Germain je protestiral, da obstajajo upravičeni razlogi za zaostajanje plač. PSG je kot razlog navedel, da je Mbappe izjavil, da se bo, če bo po izteku pogodbe zapustil ekipo kot prost igralec in slekel dres PSG, odrekel vsem neizplačanim plačam. Vendar od leta 2023 obe strani nista dosegli nobenega dogovora o tem vprašanju in spor se je zaostril.

Prav tako si je Mbappejeva odvetniška ekipa pridržala pravico, da zadevo predloži francoskemu delovnemu sodišču in zahteva odškodnino za neizplačane plače in odškodnino za moralno nadlegovanje. Če tega spora ne bomo hitro rešili, bo to lahko daljnosežno vplivalo na prihodnje delovanje Paris Saint-Germaina in uvrstitev v evropske kvalifikacije.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top